Peris

Si eres valencianista i aficionat de la Fórmula 1, els punts que ha aconseguit el Valencia CF en un dijous en aroma a dissabte nit, te fan flipar un poc. 33 punts. 33. Ja saben. Fernando Alonso i tot això. Però realment, la càbala és pel número 6. Tres vegades 6. O siga, 666. La bèstia, diuen. Anem per parts.

Primer 6. Minut on Diakhaby torna a aprendre una lliçó de futbol. Cal tindre la tensió corresponent des del primer instant. Ser fluixet, no tindre la tensió necessària provoca que, en una estora com és Mestalla, la pilota te passe per baix del peu i li done una safata de plata al rival per a noquejar al teu porter. Un jugador que sembla estar en un continuat aprenentatge i que sembla tindre el rendiment molt condicionat a l’estat anímic individual i grupal.

Segon 6. El del minut 60. On Diakhaby, altra vegada, demana protagonisme. Encara que esta vegada, compartit amb Masip, porter visitant. Buscant deixar que isca fora per perdre més temps encara, la vista li juga una mala passada, que fa cridar gol de manera alliberadora a Mouctar, equilibrant les forces. I aixina van seguir després del colp de fortuna que no has tingut quasi mai, dibuixat en una pilota pucelana al travesser que podria haver emmudit i pensar en buscar a retors per a la despedida. Perquè aixina pintava la cosa. Però no va ser aixina. L’equip espentava, Duro revolucionava. Ilaix, Diego López i javi Guerra donàven refresc a un mig del camp que, probablement, buscava assegurar un empat per seguir respirant de manera assistida. Però…

Tercer 6. Com s’acaba el dorsal 36, el que porta Javi Guerra. Que, com el que va comprar el pà, va presentar-se en societat, ficant-te el vestuari d’aquell Baraja que va culminar una remuntada un 27 d’abril de fa 21 anys. Amb calma i eixe caminar que sembla lent però no ho és dels jugadors alts, va aparéixer en la frontal per abraçar al valencianisme, fer-lo plorar d’emoció de pares a filles i sumant la segona victòria seguida en tot el campionat.

33 punts. I clar, només per llevar-se el numeret, cal sumar de 3 en Càdis i fer un quart 6. Fer 36. Com el dorsal de Javi Guerra. Matemàtiques, la màgia dels números. El agarrar-se al que siga.


 

Déjanos un comentario