Peris

Resulta difícil, de manera extrema la dificultat, el poder eixir de Mestalla i no pensar que la cosa no sembla tindre remei a curt termini. Seria la mirada tremendista, argumentada amb massa fets que converteixen en miquetes qualsevol construcció escolpida des de la il·lusió d’anar a vore el teu equip. L’altra mirada, la que, encara que coste molt, s’ha d’agarrar l’aficionat valencianista, és la de la revenja. La de l’oportunitat de revertir situacions, sense anar més lluny, en tres dies. Perquè, ací es sap ben bé, el futbol és un estat d’ànim. Pot ser conformista o com es vullga nomenar. Però és aixina. Ho va ser abans, ho és ara i ho serà al futur.

A l’equip li falta consitència i regularitat. I també entendre el joc. No sempre es pot anar avant. No sempre es pot eixir jugant la pilota. S’ha d’entendre l’altre futbol, el que deia Luis Aragonés. Del que sembla només sap Cavani, com a bon uruguaià, i algú més. I no sempre les decisions arbitrals van a ser justes. Comulgar amb teories conspiratòries no deuria valdre per ser inquilí del victimisme. Al contrari, ha de ser un alicient per a que el grup es senta fort i demostre que cal anar al cent per cent. La celebració de l’errada del penal de l’Almeria, amb jugadors celebrant-ho com si fora un gol a favor ha de ser ixa mida d’intensitat, de concentració i de sacrifici. Esta plantilla quan no s’ha deixat res a les cames ha demostrat grans capacitats. Però el futbol modern té tal nivell de professionalitat que resulta molt complicat, si no es té el nomenat nivell d’exigència pròpia. I si el talent no alcança, cal aportar altres coses per equilibrar la balança davant els rivals.

Amb això, mirar al passat només val per no repetir errades. El futur és el que cal mirar. I sí, cal reforçar l’equip. I sí, cal millorar la gestió en matèria esportiva des dels despatxos. I sí, caldria buscar les opcions reials per a que el màxim accionista torne a sentir cusquerelles pel dia a dia del club i es siga més àgil en la gestió, clau en el negoci del futbol.

Cal fer un canvi trascendent. El conill d’aigua, animal de l’any xinés que acaba de començar, simbolitza la vigilància, l’ingeni i la ment ràpida. Vorem si es pot fer.

 

Déjanos un comentario